Zucchiniplättar.

Ett fantastiskt val om du inte vill ha för mycket stärkelse som det finns i potatis, ett alternativ till raggmunk.

2 ägg.
2 dl mjölk 3 %.
2 dl vetemjöl.
1 tsk salt.
0,5 krm cayennepeppar.
7 dl grovt riven zucchini.
smör & rapsolja att steka i.

Tillagning.

Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl och salt i en bunke.
Vispa bort eventuella klumpar.
Låt stå medan du river zucchinin.
Skölj zucchinin noga och skala den om den ej är ekologisk eller hemmaodlad.
Riv zucchinin grovt och krama ur den samt blanda i ägg och mjölkblandningen.
Värm en eller två stekpannor.
Tillsätt någon msk smör och olja.
Stek 2-3 plättar åt gången och räkna ca 0,75 dl till varje plätt eller stek den storlek du vill.
Låt plättarna få färg på båda sidor ca 3 minuter på varje sida.
Stek dem efterhand och lägg upp på ett fat eller tallrik.
Servera zucchiniplättarna med lingonsylt eller rårörda lingon, sallad; samt stekt fläsk, bacon eller halloumi.
Eller servera dem som tillbehör till en buffé.

Kommentarer

Populära inlägg