Grön Thailändsk fiskcurry
Ingredienser.
30 g paket färsk koriander.
3 gröna chilifrukter, putsade.
6 salladslökar, putsade.
5 cm färsk ingefära, skalad och hackad.
2 citrongrässtjälkar, putsade och hackade.
3 vitlöksklyftor.
1 tsk malen spiskummin och malen koriander.
2 limefrukter, fint rivet skal och saft.
1 tsk olivolja.
200 g fina gröna bönor, putsade.
2 skinnfria laxfiléer, ca 260 g, skurna i bitar (eller fast vit fisk).
200 ml lätt kokosmjölk.
250 ml osötad sojamjölk.
200 g kokta jätteräkor.
75 g babyspenatblad.
Gör så här.
Spara några korianderblad till garnering och lägg sedan resten, inklusive stjälkarna, i en matberedare.
Tillsätt grön chili, salladslök, ingefära, citrongräs, vitlök, malen spiskummin och koriander. Mixa till en grov pasta.
Värm oljan i en wok eller stor kastrull, tillsätt gröna bönor och stek i 2–3 minuter.
Tillsätt currypastan, kokosmjölken, sojamjölken och laxen. Koka upp, täck över och låt sjuda i 5 minuter.
Strö över räkor, babyspenat och limeskal.
Servera med extra limeklyftor att pressa över.
Näringsinformation.
Varje portion på 327 g innehåller (inkluderar serveringsförslag).
kcal 188.
Kolhydrater 4,5 g.
Fiber 3,3 g.
Protein 22,2 g.
Fett 8,3 g.
Mättat fett 5,2 g.
Sockerarter 2,7 g.
Salt 1,45 g.
30 g paket färsk koriander.
3 gröna chilifrukter, putsade.
6 salladslökar, putsade.
5 cm färsk ingefära, skalad och hackad.
2 citrongrässtjälkar, putsade och hackade.
3 vitlöksklyftor.
1 tsk malen spiskummin och malen koriander.
2 limefrukter, fint rivet skal och saft.
1 tsk olivolja.
200 g fina gröna bönor, putsade.
2 skinnfria laxfiléer, ca 260 g, skurna i bitar (eller fast vit fisk).
200 ml lätt kokosmjölk.
250 ml osötad sojamjölk.
200 g kokta jätteräkor.
75 g babyspenatblad.
Gör så här.
Spara några korianderblad till garnering och lägg sedan resten, inklusive stjälkarna, i en matberedare.
Tillsätt grön chili, salladslök, ingefära, citrongräs, vitlök, malen spiskummin och koriander. Mixa till en grov pasta.
Värm oljan i en wok eller stor kastrull, tillsätt gröna bönor och stek i 2–3 minuter.
Tillsätt currypastan, kokosmjölken, sojamjölken och laxen. Koka upp, täck över och låt sjuda i 5 minuter.
Strö över räkor, babyspenat och limeskal.
Servera med extra limeklyftor att pressa över.
Näringsinformation.
Varje portion på 327 g innehåller (inkluderar serveringsförslag).
kcal 188.
Kolhydrater 4,5 g.
Fiber 3,3 g.
Protein 22,2 g.
Fett 8,3 g.
Mättat fett 5,2 g.
Sockerarter 2,7 g.
Salt 1,45 g.
Kommentarer
Skicka en kommentar