Grön Thailändsk fiskcurry

Ingredienser.

30 g paket färsk koriander.
3 gröna chilifrukter, putsade.
6 salladslökar, putsade.
5 cm färsk ingefära, skalad och hackad.
2 citrongrässtjälkar, putsade och hackade.
3 vitlöksklyftor.
1 tsk malen spiskummin och malen koriander.
2 limefrukter, fint rivet skal och saft.
1 tsk olivolja.
200 g fina gröna bönor, putsade.
2 skinnfria laxfiléer, ca 260 g, skurna i bitar (eller fast vit fisk).
200 ml lätt kokosmjölk.
250 ml osötad sojamjölk.
200 g kokta jätteräkor.
75 g babyspenatblad.

Gör så här.

Spara några korianderblad till garnering och lägg sedan resten, inklusive stjälkarna, i en matberedare.
Tillsätt grön chili, salladslök, ingefära, citrongräs, vitlök, malen spiskummin och koriander. Mixa till en grov pasta.
Värm oljan i en wok eller stor kastrull, tillsätt gröna bönor och stek i 2–3 minuter.
Tillsätt currypastan, kokosmjölken, sojamjölken och laxen. Koka upp, täck över och låt sjuda i 5 minuter.
Strö över räkor, babyspenat och limeskal.
Servera med extra limeklyftor att pressa över.

Näringsinformation.
Varje portion på 327 g innehåller (inkluderar serveringsförslag).

kcal 188.
Kolhydrater 4,5 g.
Fiber 3,3 g.
Protein 22,2 g.
Fett 8,3 g.
Mättat fett 5,2 g.
Sockerarter 2,7 g.
Salt 1,45 g.

Kommentarer

Populära inlägg