Granola.
En riktigt god och knaprig granola.
Du behöver.
200 g havregryn/rågflingor.
80 g valnötter/hasselnötter.
90 g pumpafrön.
60 g solroskärnor.
30 g riven kokos.
2 tsk kanel.
1/2 tsk salt.
4 msk rapsolja.
4 msk lönnsirap.
Gör så här.
Sätt ugnen på 150˚C.
Rör ihop havregryn, hackade valnötter, pumpafrön,kokos, kanel och salt i en medelstor skål.
Tillsätt rapsolja och lönnsirap och blanda väl.
Häll ut granolan på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och tryck sedan ut den (med fingrarna eller en slickepott) till en ca 1 cm tjock “kaka”, ungefär 25×25 cm stor.
Grädda i ugnen i ca 30-35 min, men vänd ugnsplåten halvvägs igenom.
Håll koll mot slutet så att inget inte bränns vid. Låt svalna helt och hållet – minst 1 h – och bryt sedan “kakan” i bitar.
Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Du behöver.
200 g havregryn/rågflingor.
80 g valnötter/hasselnötter.
90 g pumpafrön.
60 g solroskärnor.
30 g riven kokos.
2 tsk kanel.
1/2 tsk salt.
4 msk rapsolja.
4 msk lönnsirap.
Gör så här.
Sätt ugnen på 150˚C.
Rör ihop havregryn, hackade valnötter, pumpafrön,kokos, kanel och salt i en medelstor skål.
Tillsätt rapsolja och lönnsirap och blanda väl.
Häll ut granolan på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och tryck sedan ut den (med fingrarna eller en slickepott) till en ca 1 cm tjock “kaka”, ungefär 25×25 cm stor.
Grädda i ugnen i ca 30-35 min, men vänd ugnsplåten halvvägs igenom.
Håll koll mot slutet så att inget inte bränns vid. Låt svalna helt och hållet – minst 1 h – och bryt sedan “kakan” i bitar.
Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Kommentarer
Skicka en kommentar