Kärleksmums.

En klassiker på fikabordet.

Kakan.

250 g smör.
2 dl mandelmjölk.
5 stora ägg.
4 dl strösocker.
1,5 msk vaniljsocker.
1,5 dl kakao.
3 tsk bakpulver.
6 dl vetemjöl.

Glasyr.

150 g smör.
1,5 dl starkt kaffe.
2 dl kakao.
1,5 msk vaniljsocker.
300 g florsocker

kokosflingor till garnering

Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme).
Täck din form med bakplåtspapper, 35x25 cm.
Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispet.
Vänd varsamt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den är torr (provsticka).

Glasyr.

Smält smöret och låt svalna.
Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
Gör en massa små hål i kakan, jag använder mig av en nagg.
Låt kakan svalna lite innan du brer över glasyren.
Strö rikligt med kokosflingor över kakan.
Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar.
Det går utmärkt att frysa in den och ta fram vid tillfälle.

Kommentarer

Populära inlägg