Italiensk citronsylt.

En sylt som är packad med C vitaminer, passar utmärkt till frukostbrödet eller varför inte till en efterrätt.

Du behöver följande.

4 stora citroner.
400 g strösocker.
240 g vatten.
½ tsk vaniljextrakt.

Så här gör du.

Börja med att tvätta citronerna med en rotfruktsborste.
Torka dem med lite papper.
Riv skalet på citronerna och undvik så mycket vitt som möjligt, annars blir sylten besk.
Pressa citronerna och kasta kärnorna.
Ta fram en rymlig gryta och lägg i skal, saft, socker och vatten.
Rör om så att sockret löser sig.
Låt det nu koka upp på medeltemperatur.
När det väl kokar så sänker du temperauren så att det sjuder.
LÅt det nu sjuda i ca 30-40 minuter.
Rör om ofta så att det inte bränns vid i botten.
Gör syltprovet.
Häll upp sylten på väl rengjorda burkar och förslut dem och vänd dem uppochned.

Syltprov:
Lägg ett mindre fat i kylen och låt det bli kallt.
Tag fram fatet och lägg lite sylt på fatet och dra en sked genom sylten, om den inte drar ihop sig är sylten färdig.

Kommentarer

Populära inlägg