GubbeNubberöra.

En riktigt god röra som passar utmärkt som tillbehör eller som fyllning på tunnbröd.

6 portioner.

3 kokta kalla potatisar.
200 g matjesill.
3 kokta kalla ägg.
1 liten rödlök fint hackad.
2 msk skuren gräslök.
3 msk små kapris.
2 tsk grovkornig senap (jag använder mig av 1 msk skånsk senap och 1 msk dijon).
200 g creme fraiche.
2 msk ejderns kaviar.
3 msk majonnäs.
1 näve hackad dill.
salt och peppar efter smak.

Börja med att skala potatisen och skär den i halvcentimeter tjocka skivor.
Jag använder en aligator för att få exakta kuber.
Koka potatiskuberna i saltat vatten i ca 7 minuter.
Koka äggen i 8 minuter.
Tärna äggen med en äggskivare.(skiva äggen som vanligt och vänd dem sedan ett kvarts varv och tryck till.
Blanda resterande ingredienser i en bunke.
Smaka av med salt och peppar.
Låt röran vila något innan servering.

Kommentarer

Populära inlägg