Naan
Dessa goda naan passar utmärkt till de flesta indiska rätter. De bör ätas varma.
6 naan.
350 g vetemjöl.
1 tsk socker.
1 tsk salt.
1/2 tsk bakpulver.
15 g färsk jäst.
150 ml mjölk.
142 ml naturell yoghurt.
100 g smör.
2 msk vallmofrön.
Sikta mjölet i en större skål/bunke.
Rör i sockrer, salt och bakpulver.
Rör ut jästen i den nu fingervarma mjölken.
Rör i yoghurt och blanda nu ihop allt till en fast och fin deg.
Täck över bunken och låt det jäsa i fyra timmar.
Ta upp degen på arbetsbänken och dela upp dehen i 12 lika stora bitar.
Rulla dem till bollar.
Med lite olja på bänken formmar du nu lite ovala bröd samt slår brödet mellan händerna.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör.
Stek bröden endast på ena sidan.
Pensla på smör på den ostekta sidan och strö över vallmofrön.
Sätt in bröden i ugnen på medeltemperatur och låt de gå där tills gyllenbruna.
6 naan.
350 g vetemjöl.
1 tsk socker.
1 tsk salt.
1/2 tsk bakpulver.
15 g färsk jäst.
150 ml mjölk.
142 ml naturell yoghurt.
100 g smör.
2 msk vallmofrön.
Sikta mjölet i en större skål/bunke.
Rör i sockrer, salt och bakpulver.
Rör ut jästen i den nu fingervarma mjölken.
Rör i yoghurt och blanda nu ihop allt till en fast och fin deg.
Täck över bunken och låt det jäsa i fyra timmar.
Ta upp degen på arbetsbänken och dela upp dehen i 12 lika stora bitar.
Rulla dem till bollar.
Med lite olja på bänken formmar du nu lite ovala bröd samt slår brödet mellan händerna.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör.
Stek bröden endast på ena sidan.
Pensla på smör på den ostekta sidan och strö över vallmofrön.
Sätt in bröden i ugnen på medeltemperatur och låt de gå där tills gyllenbruna.
Kommentarer
Skicka en kommentar