Hjortfärsbiffar.

Klassiska biffar på hjortfärs.

Du behöver.

1 kg hjortfärs.
1 dl vispgrädde.
0,5 dl vilt eller kalvfond.
1,5 dl ströbröd.
2 ägg.
5 finhackade schalottenlökar.
2 msk dijonsenap.
1 vitlöksklyfta.
2 msk japansk soja.
2 msk finhackad rosmarin.
2-3 krm svartpeppar.
salt efter smak.

Gör så här.

Blanda ströbrödet med vispgrädde, ägg, soja, fond och hjortfärs i en bunke och låt svälla i en kvart ungefär.
Under tiden hackar du löken och fräser den lätt så att den blir genomskinlig på mellanvärme.
Blanda hjortfärsen med löken, rosmarin, peppar och salt.
Forma färsen till biffar, platta små burgare eller som tjocka prinskorvar.
Stek hjortfärsbiffarna i smör på medelvärme.

Servera en örtrik potatisgratäng, stekt potatis eller annant valfritt och en krispig sallad.

Kommentarer

Populära inlägg