Kyckling korma (murgha korma)

En mycket len och mild kycklingrätt från Indien.

Du behöver.

175 g ghee.
2 gul lök.
6 vitlöksklyftor.
4 msk matyoghurt.
2 lagerblad.
salt.
4 kycklingfileér.
225 g tomater skalade och skivade.
1 msk citronjuice.
450 g vatten.

Kryddor.

4 kryddnejlikor.
8 svartpepparkorn.
2 kanlstänger.
1 tsk brun kardemumma.
1 tsk svart spiskummin.
1 tsk mald ingefära.
1 tsk chilipulver.
1 tsk garam masala.

Så här gör du.

Hetta upp en gryta med ghee ocg bryn löken. tills den är gyllenbrun.
Tillsätt de sju första kryddorna.
Lägg i vitlök, yoghurt, lagerblad och salt och rör om.
LÅt det puttra i ca fem minuter.
Lägg i kycklingen och låt det puttra ytterligare fem minuter.
Rör i tomaterna, citronjuice och garam masala rör m väl.
Häll i vattnet och rör om lite då och då för att undviak att det bränns vid i botten.
Sänk temperaturen sätt på ett lock och låt det hela sjuda i ca 40 minuter.

Serveras med ett gott ris, sallad, samosas och naanbröd.

Kommentarer

Populära inlägg