Ungersk kycklinggryta

Ingredienser (4 port)

Ca 600g ben- och skinnfria kycklingbitar, gärna lårfilé
1 stor hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 röda paprikor
1 burk hela tomater
0,5 tsk spiskummin
1,5 tsk malen paprika stark och rökt
2 msk neutral olja, som raps- eller majsolja
Salt och peppar

Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2x2 cm stora.
Hacka paprikorna i små tärningar och även tomaterna ur burken, spara tomatspadet.
Fräs den hackade löken i oljan tills den har blivit genomskinlig men inte bränd; det tar längre tid än man tror…
Tillsätt vitlöken, salt och peppar och rör runt.
Strö över den malda paprikan och rör runt. Det får inte bränna vid, så håll värmen ganska lågt. Häll på ca 1 dl vatten och koka upp.
Lägg i kycklingen och kumminfröna, rör runt och koka upp. Nu gäller det att behålla lite vätska i botten hela tiden men vätskan ska inte täcka kycklingen.
Lägg i paprika- och tomathacket. Koka upp och låt småputtra under lock.
Späd med tomatspadet allt eftersom och senare med ytterligare vatten om det behövs.
Rör runt med jämna mellanrum och kontrollera att det är lite vätska kvar i botten. Efter ca 30 min så är kycklinggrytan klar. Näringsvärde Per portion
Energi 358kcal
Protein 31g
Fett 21g
Kolhydrater 11g
Fibrer 3g 21g

Kommentarer

Populära inlägg