Butternutsoppa med ingefära och chili

1 kg Butternut pumpa
2 msk smör
2 chalottenlök
2 klyftor vitlök
1 chili röd
1 liter grönsaksbuljong
1 bit ingefära, 1–2 msk färskriven
1 dl färskpressad apelsinjuice
salt och peppar

Tillbehör

1 dl rostade pumpakärnor
1 dl crème fraiche

Sätt ugnen på 230°
Skala pumpan, dela i bitar och lägg på plåt. Ugnsrosta ca 15 min.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs dem lätt i smör i en rymlig gryta
. Lägg i den rostade pumpan och häll på buljong
. Koka upp och låt sjuda några minuter.
Finriv ingefäran.
Mixa slät och smaka av med apelsinjuice, salt och peppar.
Toppa med lite rostade pumpakärnor och svartpeppar. Rippla lite crème fraiche över.

Kommentarer

Populära inlägg