Pepparkaksbiskvier.
Små söta och oemotståndliga biskvier som passar till adventsfikat.
Bottnar:
200g kall mandelmassa
1 dl strösocker
1 äggvita
Fyllning:
175 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 tsk mald kanel 2 krm malda kryddnejlikor
2 krm mald ingefära
1/2 msk kallt kaffe
1 äggula
Glasyr:
150 g smölt mörk choklad
1-2 tsk smält smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och blanda den till en smet med socker och äggvita.
Forma ca 20 runda bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i 12-14 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till en krämig smet. Låt den stå i kylskåpet i 20-30 minuter.
Bred smeten på bottnarna på bottnarna så att det bildas en spetsig topp. Ställ biskvierna i frysen i ca 1 timme.
Blanda smält choklad och smör. Doppa i eller pensla biskvierna med chokladen och låt den stelna. Förvara kakorna svalt.
200g kall mandelmassa
1 dl strösocker
1 äggvita
Fyllning:
175 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 tsk mald kanel 2 krm malda kryddnejlikor
2 krm mald ingefära
1/2 msk kallt kaffe
1 äggula
Glasyr:
150 g smölt mörk choklad
1-2 tsk smält smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och blanda den till en smet med socker och äggvita.
Forma ca 20 runda bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i 12-14 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till en krämig smet. Låt den stå i kylskåpet i 20-30 minuter.
Bred smeten på bottnarna på bottnarna så att det bildas en spetsig topp. Ställ biskvierna i frysen i ca 1 timme.
Blanda smält choklad och smör. Doppa i eller pensla biskvierna med chokladen och låt den stelna. Förvara kakorna svalt.
Kommentarer
Skicka en kommentar