Pumpasoppa me ingefära och chili.

Det här behöver du

1 kg pumpa
2 shallotenlök
75 g Ingefära
1-2 vitlöksklyftor
Några kvistar färska örter, tex mynta och gräslök
extra virgin olivolja
1 L grönsaksfond
125 ml Kokosmjölk
½ msk chilipulver
1 lime

och sä här gör du.

Skala, kärna ut och dela pumpan i mindre kuber.
Skala och hacka löken.
Skala och finriv ingefära.
Skala och riv vitlöken.
Plocka rent örterna och hacka dem fint.
Värm upp oljan i en större gryta, tillsätt pumpa,vitlök,ingefära och löken och sautera tills de är mjuka.
Tillsätt buljongen, kokosmjölken och chilipulver.
Koka upp för att sedan sjuda i ca 40 minuter.
Smaka av med salt.
Tillsätt pressad lime och örterna.
Använd en stavmixer för att få soppan slät.
Blitz in a food processor then serve with the fresh herbs, lime juice and a splash of coconut milk.

Kommentarer

Populära inlägg