Chili con carne LCHF
portioner4
500 g köttfärs
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
en handfull näve små tomater
400 g Kidneybönor
400 g svarta bönor
2 msk smör
0,5 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
1-3 krm salt
2 krm peppar
1 tsk chilipulver
1/2 hackad habanero
Servera gärna Lätt-crème fraîche och en krispig grönsallad till chilin.
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
Dela tomaterna.
Sila och skölj bönorna noggrant.
Fräs lök, vitlök, köttfärs och tomatpuré i smör.
Tillsätt krossade tomater, tärnade tomater, bönor, salt, peppar, hackad habanero och chilipulver.
Låt småputtra i 10 minuter.
Servera med en stor klick crème fraîche och en god sallad.
500 g köttfärs
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
en handfull näve små tomater
400 g Kidneybönor
400 g svarta bönor
2 msk smör
0,5 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
1-3 krm salt
2 krm peppar
1 tsk chilipulver
1/2 hackad habanero
Servera gärna Lätt-crème fraîche och en krispig grönsallad till chilin.
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
Dela tomaterna.
Sila och skölj bönorna noggrant.
Fräs lök, vitlök, köttfärs och tomatpuré i smör.
Tillsätt krossade tomater, tärnade tomater, bönor, salt, peppar, hackad habanero och chilipulver.
Låt småputtra i 10 minuter.
Servera med en stor klick crème fraîche och en god sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar