Vegetarisk cottage pie

Ingredienser

3 msk olivolja
700 g vegofärs anamma.
1 gul lök hackad 1-2 morötter hackade.
1-2 selleristjälkar hackade.
1 vitlöksklyfta fint hackad.
2 msk glutenfritt mjöl.
1 msk tomatpuré.
l glas rödvin.
400 ml buljong.
2 msk Worcestershire sås. alt hitta en glutenfri variant.
Lite timjankvistar.
2 lagerblad.

Mos.
900 g potatis av mjölig sort.
1-2 dl sojamjölk.
25 g mjölkfritt smör.
100 g vegansk cheddar eller annan stark ost.
Riven muskotnöt.

Värm olja i en gryta, fräs lök och vitlök mjuk. Tillsätt grönsakerna låt puttra i 20 minuter.
Strö över mjölet och tillsätt tomatpurén. Låt småkoka några minuter. Tillsätt nu färsen och vinet följt av buljongen och worcestersåsen och örterna.
Sätt på locket och låt koka på svag värme i ca 45 minuter. Kolla lite då och då att såsen har tjocknat.
Krydda smaka av. Ta bort kvistar och lagerblad.
Under tiden koka upp potatisen i saltat vatten. Mosa den och tillsätt smör och mjölk. Krydda av. Tillsätt hälften av osten i moset.
Skeda upp grönsakssåsen i en ugnsfast form, skeda upp moset ovanpå. Strö över resterande ost. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min på 200 graders värme.

Kommentarer

Populära inlägg