Kikärtsbiffar med ajvar & zucchini
INGREDIENSER
2 pers
380 g kikärtor
1/2 msk citronsaft
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 zucchini
3 msk sojamjöl
3 msk kikärtsspad (motsvarar ca ett litet ägg)
salt och peppar
Sås
1 dl soygurt naturell alt imat(om du inte har celiaki)
1/2 dl ajvar relish
till servering: grönsallad och 3–4 tomater
GÖR SÅ HÄR
Skölj kikärterna och mixa dem med citronsaften.
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv zucchinin. Blanda kikärtssmeten med zucchini, lök och vitlök. Tillsätt ägg (eller kikärtsspad), sojamjöl, salt och peppar.
Forma biffar. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
Rör ihop såsen. Blanda ajvar relish med ditt val av yoghurt. Smaka av med salt.
Serveras med kokt råris svart eller rött samt krispig sallad.
2 pers
380 g kikärtor
1/2 msk citronsaft
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 zucchini
3 msk sojamjöl
3 msk kikärtsspad (motsvarar ca ett litet ägg)
salt och peppar
Sås
1 dl soygurt naturell alt imat(om du inte har celiaki)
1/2 dl ajvar relish
till servering: grönsallad och 3–4 tomater
GÖR SÅ HÄR
Skölj kikärterna och mixa dem med citronsaften.
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv zucchinin. Blanda kikärtssmeten med zucchini, lök och vitlök. Tillsätt ägg (eller kikärtsspad), sojamjöl, salt och peppar.
Forma biffar. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
Rör ihop såsen. Blanda ajvar relish med ditt val av yoghurt. Smaka av med salt.
Serveras med kokt råris svart eller rött samt krispig sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar