Glögg

Det här receptet sprang jag på för några år sedan ja hösten 2009. Sedan dess har jag gjort den varje år och med olika smaker.

5 L svagdricka
2500 g strösocker
500 g russin
1 kanelstång
1 liten bit ingefära skalad och skivad
20 g kardemummakärnor
11 g hela kryddnejlikor
50 g bakjäst ekologisk
5 stora råa potatisar skalade och skivade

Blanda alla ingredienserna i en damejeanne (finns i vin essesansbutiker) som rymmer 10L.
Rör om ordentligt sätt sedan på locket ordentligt och sätt i jäsröret fyll knappt hälften av röret med vatten.
Låt sedan glöggen jäsa mellan 3-6 veckor.
Sila av och låt vila en vecka till.
Tappa upp glöggen på rena flaskor med hjälp av en hävert.
Förslut flaskorna.

Vill du smaksätta glöggen så tillsätt detta i början med övriga ingredienser. som tex lingon, blåbär, körsbär etc etc.

Kommentarer

Populära inlägg