Svartvinbärssylt

1 liter svarta vinbär.
800 gram socker.
2 dl vatten.
1 krm natriumbensoat.

Rensa bären alt ta fram och tina de frysta bären..
Skölj dem om de är smutsiga
. Lägg de svarta vinbären i en stor kastrull.
Värm och mosa ihop lite.
Tillsätt vatten och koka på medelvärme i 5 minuter.
Ta av från plattan och rör i sockret.
Använder du vanligt socker och vill ha en hållbar sylt så blanda i natriumbensoat i sockret innan.
Koka vidare på låg värme tills sockret löst sig ca 5-10 minuter.
Sylten ska bli lite genomskinlig och börja geléa sig på ytan.
Skumma bort skum med en slev.
Häll upp den varma sylten i rena burkar upp till kanten och förslut direkt.
Vänd burkarna uppochned och låt dem svalna.
Förvaras svalt.

Kommentarer

Populära inlägg