Bostongurka på zucchini.
Vad du behöver.
1 kg squash
2 gula lökar
2 paprikor, gärna olika färger
Färsk chili (valfritt)
1 krm natriumbensoat
Ättikslag
2 dl socker
2,5 dl ättiksprit (12%)
2 tsk salt
2 msk senapsfrön
Då kör vi.
Hacka lök och paprika fint, lägg hacket i en kastrull och täck med vatten.
Koka upp och häll av i ett durkslag.
Rensa bort kärnhuset på squashen och hacka fint.
Blanda ingredienserna till ättikslagen – socker, ättika, salt och senapsfrön i en stor kastrull.
Tillsätt löken, paprikan och squashen (samt chili) till lagen.
Låt Bostongurkan koka på låg värme under lock i 20 minuter. Rör då och då.
Ta upp lite bostongurka i ett glas och blanda ner natriumbensoaten.
Rör sedan ut det med resten i kastrullen.
Fördela bostongurkan i väl rengjorda burkar med lock. Låt svalna och förvara i kylen.
1 kg squash
2 gula lökar
2 paprikor, gärna olika färger
Färsk chili (valfritt)
1 krm natriumbensoat
Ättikslag
2 dl socker
2,5 dl ättiksprit (12%)
2 tsk salt
2 msk senapsfrön
Då kör vi.
Hacka lök och paprika fint, lägg hacket i en kastrull och täck med vatten.
Koka upp och häll av i ett durkslag.
Rensa bort kärnhuset på squashen och hacka fint.
Blanda ingredienserna till ättikslagen – socker, ättika, salt och senapsfrön i en stor kastrull.
Tillsätt löken, paprikan och squashen (samt chili) till lagen.
Låt Bostongurkan koka på låg värme under lock i 20 minuter. Rör då och då.
Ta upp lite bostongurka i ett glas och blanda ner natriumbensoaten.
Rör sedan ut det med resten i kastrullen.
Fördela bostongurkan i väl rengjorda burkar med lock. Låt svalna och förvara i kylen.
Kommentarer
Skicka en kommentar