Bostongurka.

Du behöver följande.

1 kg Västeråsgurka.
1 grön paprika.
1 röd paprika.
2 stora gula lökar.
1 krm Natriumbensoat.

Ättikslag.

2,5 dl Ättiksprit 12%.
2 dl strösocker.
0,5 msk salt.
2 msk gula senapsfrön.

Lets go.

Hacka löken och paprikorna fint och lägg i en kastrull.
Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter.
Slå bort vattnet.
Hacka gurkan fint och blanda ner den i den avrunna lök och paprikaröran.
Koka upp ättikslagen i en annan kastrull och rör om tills sockret har lösts upp helt.
Häll lagen över grönsakerna och låt alltsammans koka i 20 minuter.
Ta upp lite bostongurka och blanda i Natriumbensoaten och rör sedan ner det i kastrullen med bostongurkan igen.
Häll den i varma och rena burkar.
Förvara i kylskåp.

Kommentarer

Populära inlägg