Frasig & seg rabarberkaka.

ca 10-12 bitar.

150 g rumsvarmt smör.
3 dl strösocker.
2 ägg.
180 g vetemjöl.
2 tsk vaniljsocker.
1 tsk bakpulver.
2-3 rabarberstjälkar beroende på storlek.
2 msk strösocker.
1 tsk majsstärkelse.

Topping

1 dl havregryn.
1 dl coccos.
25 g smör.
2 msk strösocker.

Gör så här.
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda smör, socker och ägg i en matberedare eller elvisp.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Mixa till en jämn smet.
Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Skiva rabarbern & vänd den i socker och majsstärkelse.
Fördela bitarna över smeten i formen.
Topping: Lägg havregryn,coccos,smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme.
Strö havresmulet över kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme.
Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker (valfritt) och servera kakan med vaniljglass.

Kommentarer

Populära inlägg