Creamed corn.
280 g majs.
2 dl fet grädde.
1 tsk salt.
2 msk socker.
svartpeppar.
2 msk smör.
1 dl mjölk.
2 msk mjöl.
1 msk sambal oelek.
riven parmesan efter smak.
Hetta upp en gryta med smör.
Stek majsen så den blir lite krispig.
Blanda i grädde, socker, salt och svartpeppar.
koka upp och rör då och då i ca fem minuter.
Under tiden skaka ihop mjölk och mjöl till en slät massa.
Häll det över majsblandningen.
Rör om så att det inte bräns vid.
Smaka av med sambal oelek och låt det hela puttra fem minuter till.
strö över parmesan innan servering.
Kalorier 253. Fett 17g. Kolhydrater 25 g. Protein 5 g.
2 dl fet grädde.
1 tsk salt.
2 msk socker.
svartpeppar.
2 msk smör.
1 dl mjölk.
2 msk mjöl.
1 msk sambal oelek.
riven parmesan efter smak.
Hetta upp en gryta med smör.
Stek majsen så den blir lite krispig.
Blanda i grädde, socker, salt och svartpeppar.
koka upp och rör då och då i ca fem minuter.
Under tiden skaka ihop mjölk och mjöl till en slät massa.
Häll det över majsblandningen.
Rör om så att det inte bräns vid.
Smaka av med sambal oelek och låt det hela puttra fem minuter till.
strö över parmesan innan servering.
Kalorier 253. Fett 17g. Kolhydrater 25 g. Protein 5 g.
Kommentarer
Skicka en kommentar