Inlagd jalapenôs med morötter & lök.

Du behöver.

8-10 jalapenôs.
1 liten habanero om du vill ha lite starkare smak.
2 morötter.
1 liten gul lök.
4-6 vitlöksklyftor.
olivolja.
3,5 dl ättiksprit.
2,5 dl vatten.
1 msk salt gärna havssalt.
1/2 tsk oregano.
1/2 tsk hel spiskummin.
8-10 svartpepparkorn.
1 lagerblad.

Du behöver göra detta.

Skölj & skiva jalapenôs i ca 1 cm breda slantar.
Skala och slanta morötterna.
Skala och dela löken i fyra bitar, skiva löken tunnt.
Skala och skiva vitlöken.
Hetta upp oljan i en medelvarm gryta.
Sautera löken och vitlöken några minuter.
Mortla kryddorna lite lätt och tillsätt dem i lökfräset.
Tillsätt jalapenôs, habanero & morötter.
Sautera snabbt & tillsätt ättikan, vatten, salt och lagerblad.
Sjud tills jalapenôs blir armégrön.
Häll grönsakerna i två steriliserade burkar.
Häll över lagen så att det täcker grönsakerna och sätt genast på locken.
Det brukar ta ca ett dygn innan smakerna har gift sig.
Förvara burkarna i kyl/sval/jordkällare där de har en hållbarhet på flera veckor.

Kommentarer

Populära inlägg