Äppelkräm
En riktigt god kräm ljummen som kall. Vill du så ät den som den är eller med lite grädde/mjölk.
500 g äpplen, melonäpplen är godast.
5 dl vatten.
1 kanelstånng.
1 dl socker.
1-2 msk potatismjöl.
Skala och kärna ur äpplena och och skär dem i mindre bitar. Koka upp vattnet med sockret och kanelstången och lägg i äppelklyftorna. Koka äpplena knappt mjuka. Tag upp kanelstången.
Jag föredrar en slät kräm så jag mixar den med en stavmixer, vill du ha lite bitar kvar så rör du bara ihop massan.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll ner redningen i äpplena under omrörning.
Låt krämen sjuda upp och ta den sedan av värmen.
Smaka av och servera krämen med kall mjölk eller gräddmjölk.
Diabetes.
Om du vill göra krämen sockerfri ersätter du sockret med valfritt sötningsmedel.
500 g äpplen, melonäpplen är godast.
5 dl vatten.
1 kanelstånng.
1 dl socker.
1-2 msk potatismjöl.
Skala och kärna ur äpplena och och skär dem i mindre bitar. Koka upp vattnet med sockret och kanelstången och lägg i äppelklyftorna. Koka äpplena knappt mjuka. Tag upp kanelstången.
Jag föredrar en slät kräm så jag mixar den med en stavmixer, vill du ha lite bitar kvar så rör du bara ihop massan.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll ner redningen i äpplena under omrörning.
Låt krämen sjuda upp och ta den sedan av värmen.
Smaka av och servera krämen med kall mjölk eller gräddmjölk.
Diabetes.
Om du vill göra krämen sockerfri ersätter du sockret med valfritt sötningsmedel.
Kommentarer
Skicka en kommentar