Mormor Karins rågkringlor
550 g vetemjöl
500 g grovt rågmjöl
220 g strösocker
25 g bakpulver
25 g hjorthornssalt
350 g smält smör
500 g filmjölk
Börja med att sätta på ugnen 225°
Blande de torra ingtefienserna i en större skål.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något
Rör ned smöret och filmjölken och arbeta till en deg.
Väg upp degen och dela vikten med 30 så får du fram vad varje boll ska väga
nu har du 30 bollar. Rulla ut dem ca 10 cm och gör en kringla.
Lägg kringlorna på plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna under bakduk. Ät dem ljumma med smör och en god cheddar.
500 g grovt rågmjöl
220 g strösocker
25 g bakpulver
25 g hjorthornssalt
350 g smält smör
Börja med att sätta på ugnen 225°
Blande de torra ingtefienserna i en större skål.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något
Rör ned smöret och filmjölken och arbeta till en deg.
Väg upp degen och dela vikten med 30 så får du fram vad varje boll ska väga
nu har du 30 bollar. Rulla ut dem ca 10 cm och gör en kringla.
Lägg kringlorna på plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna under bakduk. Ät dem ljumma med smör och en god cheddar.
Kommentarer
Skicka en kommentar