Mörk chokladkaka med chokladglasyr 70% choklad.

175 g smör.
250 g mörk choklad minst 70%.
210 g vetemjöl.
2 tsk bakpulver.
40 g kakao.
360 g strösocker.
3 ägg lätt uppvispade.
250 g vatten.

Chokladglasyr.

25 g smör.
125 g mörk choklad.

Börjag med att värma upp ugnen till 150°.
Klä botten på en springform med bakplåtspapper och smöra kanten.
Smält smör och choklad i ett vattenbad under ständig omrörning.
Sikta mjöl och kakao i en skål.
Rör samman smörblandningen, socker och de uppvispade äggen.
Tillsätt sedan vattnet.
Rör ned blandningen i mjölmixen och rör varsamt ihop till en slät smet.
Häll smeten i springformen.
Grädda kakakn på den nedersta falsen i 90 minuter.
Känn med en provstcka att kakan är torr.
Låt kakan vila i formen ca 15 minuter innan du tar bort formen.

Smält smör och choklad till glasyren i ett vattenbad.
Bred glasyren över kakan i ett virvelmönster.

Kommentarer

Populära inlägg