Kikärtsbiffar med morot och ingefära.

2 st morötter.
6 dl kokta kikärtor.
1 tsk mald ingefära.
1 tsk gurkmeja.
0,5 krm nymald svartpeppar.
1 krm mald kanel.
1 tsk salt.
0,5 dl mjölk.
1 tsk sambal oelek.
1 dl solroskärnor.
1 st ägg.
rapsolja till stekning.

sås:

4 dl naturell yoghurt eller gräddfil.
2 tsk flytande honung.
2 krm salt.

Serveras med ris, bulgur eller det som du tycker om, sallad.

Gör så här:

Skala och finriv morötterna.
Mixa kikärtorna till en slät kräm tillsammans med kryddor, salt, mjölk och sambal oelek.
Blanda ner de rivna morötterna, solroskärnorna och ägg.
Forma små biffar och stek dem i rikligt med olja.
Blanda yoghurt med honung och salt och servera som sås.

Kommentarer

Populära inlägg