Kryddig Asiatisk nötfärs & kålslaw.

Det här behöver du

1 msk rapsolja
4 vitlöksklyftor
1 msk färsk hackad ingefära
500 g nötfärs
½ vitkålshuvud strimlat
½ rödkålshuvud strimlat
2 stora morötter skalade och skurna i smala stavar
1 röd paprika skuren i smala strimlor
1 dl soyasås
2 msk sesamolja
1-3 skaka med het chilisås
Salt och peppar
2 msk hackad koriander
1 lime skuren i klyftor

Gör så här

Värm upp rapsoljan i en större gryta/kastrull/stekpanna/wok
Tillsätt vitlök och ingefära & fräs i ca 1-2 minuter.
Tillsätt nötfärs och fräs i ca 5 minuter.
För nu nötfärsen till ena sidan & lägg i kålen, morötterna och paprikan.
Rör ihop grönsakerna med nötfärsen och fortsätt småputtra ca 5 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka.
Rör i soya, sesamilja och den heta såsen i pannan och smaka av med salt och peppar.
Servera anrättningen med hackad koriander och limeklyftor.

321 kcal | 4 portiner

Kommentarer

Populära inlägg