Ingefärsshot
Jag tar en till två shots om dagen. Det blir ca 5 dl på det här receptet.
Du behöver följande.
200 g färsk ingefära.
5 dl vatten.
2 citroner.
2 tsk honung.
några skak på cayenneburken.
Gör så här.
Skala ingefäran och grovriv den.
Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm upp det på låg värme, det får inte gå upp över 60°. Låt det svalna.
Halvera och pressa saften ur citronerna.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt citronsaft och honung.
Låt stå ca 20 min. Sila upp blandningen i en flaska.
Hållbarhet 1-2 veckor i kylen.
Du behöver följande.
200 g färsk ingefära.
5 dl vatten.
2 citroner.
2 tsk honung.
några skak på cayenneburken.
Gör så här.
Skala ingefäran och grovriv den.
Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm upp det på låg värme, det får inte gå upp över 60°. Låt det svalna.
Halvera och pressa saften ur citronerna.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt citronsaft och honung.
Låt stå ca 20 min. Sila upp blandningen i en flaska.
Hållbarhet 1-2 veckor i kylen.
Kommentarer
Skicka en kommentar