Vitlökstunnbröd.

Det här behöver du

240 g vetemjöl
1/2 tsk salt
1,7 dl fingervarmt vatten
1 tsk socker
1 tsk torrjäst
2 msk olivolja
4 pressade vitlöksklyftor
5 g färsk hackad persilja
salt och peppar

Så här gör du

Blanda socker och vatten i en skål.
Strö över torrjästen och låt stå i 10 minuter.
I en större skål blandar du mjöl och salt.
Tillsätt jästlösningen och olivoljan, rör om tills det blir en deg.
Lägg upp degen på ett mjölat bord och knåda degen i fem minuter.
Lägg degen i en lätt oljad bunke, täck över och låt vila i 60 minuter.
Ta upp degen på bordet och dela den i åtta lika stora bitar.
Rulla och platta till dem till platta bröd ca 10x12 cm.
Värm en stekpanna på medium värme.
Pensla bröden med olivolja och stek dem ca 2 minuter på vardera sida.
Blanda pressad vitlök och hackad persilja och strö det över bröden samt salt och peppar.

Tips.
Du kan strö över lite riven ost för att förhja smakerna.
Dessa bröd smakar bäst lite ljiumma, värm upp dem i micro eller i en brödrost.

Näringsvärde per bröd.
200 g kalorier.
4 g protein.
35 g kolhyfrater.
5 g fett

Receptet avser ca 8 tunnbröd.

Kommentarer

Populära inlägg