Pizzasås

Det här behöver du.

- 800 g tomater mutti
- 1 liten lök finhackad
- 3 vitlöksklyftor pressade
- 2 msk olivolja
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1/2 tsk chiliflakes (om du vill ha lite hetta)
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk socker
- Salt och svartpeppar efter smak
- 1 kruka finhackad basilika

Så här gör du
Fräs lök och vitlök utan att ta färg i en medelstor kastrull med olivolja i ca 5 minuter.
Tillsätt vitlöken och låt puttra någon minut.
Lägg i tomaterna, basilika, oregano, chiliflakes och tomatpuré. Se till att blanda ordentligt.
Sjud såsen i ca 20-25 minuter, rör om då och då så att det inte bränns vid.
Smaka av med salt, peppar och socker. Sockret hjälper till att balansera syran i tomaterna.
Till sist rör ned den hackade basilikan (den får ej koka)då försvinner smaken ur basilikan.
Mixa såsen med en stavmixer till en slät sås.
Låt såsen svalna innna du brer över den på pizzan.
Såsen är även god som dippsås.
Såsen håller ca en vecka i kylen och ca 3 månader i frysen.
Det blir ca 800 g färdig sås.

Kommentarer

Populära inlägg