Tortilla Mexican Lasagna

450 g nötfärs
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor pressade
1 röd paprika tärnad
500 g krossade tomater
500 g svarta bönor
190 g majskorn
28 g tacokrydda
250 g salsasås
250 g riven ost
10-12 små tortillabröd

Till servering
Creme fraiche
Färsk koriander
Limeklyftor

Gör så här

Börja med att värma ugnen till 190°.
Fräs upp nötfärsen i en panna några minuter. Ta eventuellt bort överflödigt fett.
Sätt till löken vitlöken och paprikan låt det puttra i ca 5-6 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Skicka ned krossade tomater, svarta bönor tacokryddor och majsen och låt det puttra ytterligare 2-3 minuter.
Ta bort pannan från värmen.
Bred ut salsan i botten på en ungsfast form.
Lägg nu på tortillabröd så det täcker formen.
Lägg nu på nötfärsblandningen så det täcker.
Strö över hälften av osten över fyllningen.
Repetera momenten tills allt ligger i formen.
Avsluta. med bröd och riven ost.
Lägg folie om formen och baka av den i 20 minuter mitt i ugnen.
Ta bort folien och baka ytterligare 10 minuter så du får en fin gräddad yta.
Låt lasagnen vila några minuter.
Serveras med creme fraiche, koriander och limeklyftor.

Kommentarer

Populära inlägg