Kryddiga thaikycklingfileér.

Denna anrättning är full av thai inspererad smakexplosion. Perfekt hetta i kombination till de övriga smakerna.

Du behöver.

500 g kycklingfileér
2 ägg
250 g panko ströbröd
½ tsk chiliflakes
500 ml rapsolja

Såsen

2 vitlöksklyftor
2 msk brunt socker
41 g soya med lågt saltinnehåll
1.5 msk Sriracha het sås, ta lite mindre om du är känslig för heta kryddor
1 tsk krämig jordnötssmör
3 cm ingefära riven
2 msk vatten
1 msk majsstärkelse
2 msk hackad koriander

Så här gör du.

Hetta upp oljan i en större stekpanna/gryta helst i gjutjärn.
Knäck äggen och lägg dem i en skål
Häll panko och chiliflakes i en annan skål
Doppa fileérna i ägg och täck dem sedan med pankomixen
Placera kycklingen i den heta oljan och fritera dem ca 3-4 minuter och vänd dem sedan och fritera andra sida ca 2-3 minuter
Ta upp fileérna och lgg dem på en tallrik med hushållspapper på

Såsen

I en såskastrull lägg i vitlök, brunt socker, soja, sriracha, jordnötssmör och ingefära
Rör om ordentligt och hetta upp såsen på mediumvärme och låt koka upp och vispa under tiden så att det inte bränns i botten
I en mindre skål blandar du majsstärkelse med lite vatten, häll detta i såsen
Låt såsen koka upp och vispa såsen under tiden
Tillsätt lite mer vatten om såsen är för tjock
Lägg nu i kycklingfileérna så att de är täckta av såsen
Serveras genast med fullkornsris, klipp över koriander innan servering.

Kommentarer

Populära inlägg