Pizzadeg grundrecept.
Det här är ett enkelt och riktigt bra grundrecept.
2 pizzabottnar.
1 msk finkorningt strösocker.
2 msk torrjäst.
2 1/4 dl ljummet vatten.
7 1/2 dl vetemjöl.
1/2 tsk salt.
3 msk olivolja.
majsmjöl att pudra över.
Blanda socker, jäst och 1 dl vatten i en skål låt stå och vila ca fem minuter.
Blanda mjöl och salt i en skål och tillsätt olivolja resten av vattnet och jästblandningen.
Blanda tills degen börjar klumpa ihop sig.
Ta upp degen på en ren men mjölad bänk och knåda den i ca 8 minuter, degen ska inte vara klibbig utan kännas torr.
Gnid in en skål med olivolja och rulla runt degen däri och skåra degen upptill med en vass kniv.
Låt degen jäsa i kylen i ca 8 timmar.
Nu är degen färdig att användas.
2 pizzabottnar.
1 msk finkorningt strösocker.
2 msk torrjäst.
2 1/4 dl ljummet vatten.
7 1/2 dl vetemjöl.
1/2 tsk salt.
3 msk olivolja.
majsmjöl att pudra över.
Blanda socker, jäst och 1 dl vatten i en skål låt stå och vila ca fem minuter.
Blanda mjöl och salt i en skål och tillsätt olivolja resten av vattnet och jästblandningen.
Blanda tills degen börjar klumpa ihop sig.
Ta upp degen på en ren men mjölad bänk och knåda den i ca 8 minuter, degen ska inte vara klibbig utan kännas torr.
Gnid in en skål med olivolja och rulla runt degen däri och skåra degen upptill med en vass kniv.
Låt degen jäsa i kylen i ca 8 timmar.
Nu är degen färdig att användas.
Kommentarer
Skicka en kommentar