Ostfyllda kycklingfileér i spenatsås.

4 kycklingfileér
8 skivor mozzarella
salt. och peppar efter smak
1 msk olivolja
1 msk smör
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 dl kycklingfond
1,7 dl grädde
ca 2 dl frusen spenat
2 msk riven parmesan

Börja med att värma upp ugnen till 200°
Gör fjärilskotletter av kycklingen, dvs gör ett snitt nästan igenom hela filén och lägg in två skivor mozzarella
Salta och peppra och vik ihop kycklingarna
Hetta upp oljan i en panna och bryn kycklingen ca 2 minuter per sida
Lägg dem i en ugnsfast for och baka av dem ca 18-20 minuter
Under tiden smälter du smöret i en panna och lägger i vitlöken, fräs i 30 sekunder
Tillsätt mjölet och fräs nån minut
Tillsätt fonden litet i taget och vispa den slät
Häll i grädden och rör om tills den tjocknat ca 3-4 minuter
Rör i spenaten och parmesan och låt puttra några minuter
Ta ut kycklingen från ugnen och lägg dem i spenatsåsen i några minuter.
Servera kycklingen med potatis eller ris eller annat alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg