Revben i Crock-Pot/slowcooker

2 kg tjocka revben/spareribs
1 gul lök
1 morot
4 vitlöksklyftor
1 msk Liquid smoke
0,5 dl äppelcidervinäger
1 l vatten
3 lagerblad
salt och peppar

Skölj revbenen.
Skär dem eventuellt till kortare bitar så de går ner i Crock-Pot.
Varva köttet med grovhackad vitlök, gul lök och morot i grytan.
Slå på Liquid Smoke, äppelcidervinäger och vatten. Krydda ordentligt och lägg i lagerblad.
Starta Crock-Pot och låt gå på låg effekt i cirka 6-10 timmar.
Lyft ur köttet ur Crock-Pot.
Sila av och spara köttbuljongen till framtida matlagning.
Blanda ihop ingredienserna till glazen.

Glaze
1 dl flytande honung
1 dl olivolja
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
3 nejlikor
1/2 apelsin
salt, peppar

Rör ihop honung och olivolja med riven ingefära, pressad vitlök, kanel, sambal oelek och malda nejlikor.
Pressa i saften från apelsinen och smaka av med salt och peppar.
Pensla glaseringen på revbensspjällen och griljera sedan revbenen i ugnen cirka 20 minuter i 175°.

Kommentarer

Populära inlägg