Dubbla havreflarn med moccakräm.

ca 10-15 st dubbla flarn

Havreflarn:
75 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
3 dl havregryn
1 ägg
100 g mörk choklad

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
0,5-1 dl starkt kallt kaffe

Havreflarn: Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda ner sockret.
Blanda mjöl, bakpulver och havregryn i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen.
Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet.
Tillsätt till sist sirapen.
Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar.
Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut.
Grädda mitt i ugnen i ca 7-10 minuter,tills de fått en gyllenbrun färg.
Låt svalna.

Smält chokladen över ett vattenbad.
Ta sedan ett havreflarn i taget och doppa ner till hälften.
Låt stelna.

Smörkräm:

Blanda ihop smöret och florsocker.
Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om.
Häll sedan försiktigt ner kallt kaffe under omrörning.
Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.

Kommentarer

Populära inlägg