Tex mex fajitas

Tillbehör

Tortillas
3 paprikor valfri färg
1 gul lök
Olja
Smör
Avocado
Gräddfil
Jalapeños
Vitlök
Färsk koriander
Kycklingmarinad

4 kycklingbröstfileér
2 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk sojasås
1 1/2 msk kycklingbuljong
1/2 msk lökpulver
1/2 msk vitlökspulver
1/2 msk paprikapulver
3 tsk mald spiskummin
1 tsk mald svartpeppar
1/2 tsk chili pulver (ancho)

Börja med marinaden till kycklingen.
Se till att kycklingen är tinad om du använder dig utav fryst fågel.
I en skål blandar du alla ingredierna till marinaden.
Vänd ned kycklingen i marinaden.
Sätt plast över skålen och förvara den i kylen över natten.

Skala och skär löken i smala klyftor
Klyfta paprikorna i smala klyftor.
Fräs upp olja och smör i en grillpanna.
Stek kyklingen utan att bränna vid den ca 5 minuter.
Slå in kycklingen i folie och låt den vila.
Fräs nu upp lök och paprikan i pannan.
När den ljuder högt och grönsakerna är mjuka tar du av pannan från spisen.
Skiva upp kycklingen och lägg övanpå grönsakerna.
Serveras med tillbehör som tortillabröd, jalapenos och gräddfil.

Kommentarer

Populära inlägg