Gott & frasigt fröknäcke.

½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
2 tsk fiberhusk eller psylliumfiber.
2 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl, mandelmjöl, bovetemjöl eller majsmjöl
2 ¾ dl vatten, kokhett
2 msk rapsolja
Garnering
med flingsalt, kumminfrön, rosmarin, eller det du tycker om.

Nu kör vi.

Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, fiberhusk, salt och mjöl i en bunke.
Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan.
Häll vätskan över fröblandningen och blanda ordentligt.
Låt blandningen stå några minuter så att d en sätter sig.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
Dra bort det övre papperet och lägg pappret med degen på en ugnsplåt.
Jämna till kanterna på degen och strö över örterna.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min.
Öppna luckan snabbt efter halva gräddningen och släpp ut fukt.
Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten.
Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.
Förvara brödet i en burk med tätslutande lock.

Kommentarer

Populära inlägg