Päron & aniskaka i långpanna.

ca 24 bitar

250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
225 g strösocker
1/2 msk anisfrön, mortlade
4 ägg
225 g smör, rumsvarmt
150 g mjölk
3 päron
2 msk mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och anis i en bunke.
Knäck ner äggen och tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
Tillsätt även mjölk. Blanda snabbt ihop till en smet med en elvisp.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform, 32 x 22 cm.
Skala och kärna ur päronen och skär dem sedan i tunna klyftor.
Lägg ut klyftorna på smeten och strö över mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter.
Testa med en provsticka om kakan är klar.

Kommentarer

Populära inlägg