En farmors avlånga frallor

25 bröd

100 g jäst
1 l fingervarmt vatten
1 tsk salt
50 smält svalt smör
2 msk brödkryddor (kummin, anis och fänkål) lätt stötta
17-22 dl rågsikt

Värm vattnet till fingervarmt ca 30-35¶
Smula ned jästen i en degbunke alt assistent.
Slå på vattnet och rör ut ordentligt så att jästen blandas.
Tillsätt brödkryddor svalt smör och salt.
Kör igång assistenten och tillsätt rågsikten.
Arbeta ihop till en fast och nästan kladdfri deg.
Låt vila under bakduk och jäs i 40 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord. Ta ut ca 25 bitar om 100 g
Forma avlånga frallor och placera dem på bakplåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250¶ Snitta frallorna med en vass kniv och pensla med kaffe blandat med lite olja.
Grädda dem mitt i ugnen tills de är gyllenbruna.

Kommentarer

Populära inlägg