Brödpudding. English bread pudding.

En fantastiskt god efterrätt med krispigt bröd och söta russin. Vi svenskar älskar vaniljsås så uteslut inte den detaljen.

10 skivor vitt bröd, skurna i kuber.
1/4 cup smält smör.
1/2 cup russin.
1 teaspoon mald kanel.
6 ägg.
3/4 cup strösocker.
2 tsk vaniljextrakt.
1/2 tsk salt.
3 cups varm mjölk.
Riven muskot.

Värm upp ugnen till 190 grader.
Blanda brödkuberna med smält smör, russin och kanel i en skål. Se till att det blandas väl.
För ned blandningen i en ugnsfast form.
Använd samma skål för att slå äggen. Rör i socker, vanilj och salt tills sockret löst sig.
Långsamt och varsamt vispa i den varma mjölken.
Häll äggsmeten över brödkuberna strö över muskot och låt den vila 5 minuter.
Baka av puddingen i ca 25-30 minuter. Du kan även trycka i en kniv i puddingen, om den är kladdfri när du drar ut den är den färdig.

Serveras med vaniljsås.

Kommentarer

Populära inlägg