Glutenfri HP Sås

Det blir ca 500ml på det här receptet.

Ingredienser:

1 msk olivolja
4 Schalottenlök ,fint hackad.
2 Vitlöksklyftor,fint hackad
65g Dadlar, urkärnade.
2 msk tomatpuré.
200 ml vatten.
1 tsk mald ingefära.
1 tsk mald kanel.
1/2 tsk mald gurkmeja.
1 tsk mald svartpeppar.
100ml Äpplejuice.
150ml Vinäger.
50ml Balsam vinäger.
1 msk melass.
1/2 msk mörk muscovadosocker.
1 msk majsmjöl.

Gör så här:

1) Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
2) Fräs lök och vitlök i plan tills den är mjuk, tillsätt dadlar och 150 ml vatten.
3) Använd en stavmixer, mixa till en tjock pasta.
4) Tillsätt resterande 50 ml vatten, tomatpuré, ingefära, kanel, mald peppar, och gurkmeja. Rör om ordentligt. Låt det puttra över låg värme i ca 10 minuter.
5) Tag grytan från värmen, pressa ut röran igenom en sil med en träsked i en ren kastrull.
6) Tillsätt äppeljuice, vitvinsvinäger, Balsamvinäger, Melass & socker, ställ tillbaka grytan på värmen och låt koka i 5 minuter.
7) Lägg majsmjöl i en liten skål, tillsätt några matskedar vätska från såsen, rör ut ordentligt till en pasta.
8) Tillsätt majspastan till såsen och vispa ur med en ballongvisp så det inte är några klumpar kvar.
9) Koka såsen ytterligare 4 minuter under vispning. 10)Låt såsen svalna helt innan du försluter den i de steriliserade burkarna/flaskorna.
11)Såsen är hållbar i ca 4 veckor i kylen.

Kommentarer

Populära inlägg