Cottage Pie

Ingredienser.

3 msk olivolja.
1¼kg köttfärs av nöt.
2 Gul lök.finhackad.
3 Morötter tärnad.
3 selleristjälkar hackad.
2 vitlöksklyftor fint hackad.
3 msk majsmjöl alt glutenfri mjölmix.
1 msk tomatpuré.
1 stort glas rödvin.
850ml köttbuljong.
4 msk Worcestershire sås glutenfri try me wine and pepper.
några kvistar timjan.
2 lagerblad.

Potatismos.
1.8kg potatis.
225ml mjölk.
25g smör.
200g riven stark cheddar.

Riven muskot.

Gör så här.

Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs nötfärsen till gyllenbrun, stek gärna i omgångar så att det inte kokar och samlar vätska.
Värm upp resten av oljan i pannan, tillsätt den hackade löken, morötterna och sellerin och koka tills de är mjukt, ca 20 minuter.
Tillsätt vitlöken, mjölet och tomat purén, sänk värmen och låt koka några minuter, tillsätt köttfärsen till pannan.
Häll över vinet, reducer några minuter innan du tillsätter buljongen, tillsätt Worcestershire sås, timjan och lagerblad.
Låt sjuda upp till kokning utan lock i 45 minuter. Vid det här laget bör såsen vara tjock och täcka köttet. Titta till efter 30 minuter låt såsen reducera till hälften.Smaka av och ta bort lagerblad och timjanstjälkarna.
Under tiden gör potatismoset.
Skala och dela potatisen i mindre bitar och låt koka upp i saltat vatten tills de är mjuka.
Häll av och stampa potatisen med mjölk och smör, tillsätt osten.
Smaka av med salt och peppar samt riven muskot.
Skeda upp köttsåsen i en ugnsform, därefter moset, sprinkle över resterande ost.
Grädda i ugn i ca 25-30 minuter i ca 200 grader elller tills den är gyllenbrun.
Serveras med en krispig sallad.

Kommentarer

Populära inlägg