Raymond Blanc's boeuf bourguignon

Portioner: 4-6
Tid för marinering: 12 timmar
Koktid: 35 min
Förberedelse: 20 min

Ingredinser

marinad
• 900g oxkind, haka, skuren i 4 cm stora bitar.
• 750ml fylligt rött vin, som. Shiraz eller Cabernet Sauvignon, reducerad till en tredjedel ca 500ml, låt svalna till rumstemperatur.
• 200ml vatten eller brun kycklingfond.
• 2 mellanstora morötter, skurna i 2 cm tjocka skivor/mynt.
• 1 stjälkselleri, skalad, skuren i 1 cm tjocka skivor.
• 1 mellanstor gul lök, skalad, skuren i 8 klyftor.
• 9 vitlöksklyftor , skalad låt dem vara hela.
• ½ tsk krossad svartpeppar.
• 1 bouquet garni (några persiljestjälkar, 4 lagerblad, 6 kvistar timjan, ihopbundna)

Kryddning av kött och grönsaker.
• 4 nypor havssalt.
• 2 nypor nymald svartpeppar.
• 2 msk rapsolja.
• 3 msk majsmjöl.
Gör så här.

Marinaden.
• I en större skål, blanda köttbitarna, vatten, morötter, selleri, lök, vitlök, pepparkorn och bouquet garni och häll den kylda rödvinet över blandningen. Täck med plastfilm, vila i kylen i ca 12 timmar.
• Placera ett durkslag över en större skål, sila av marinaden. Låt den stå och droppa av i minst 1 timme. Separera köttet, grönsaker och örter och torka torrt med hushållspapper. Spar vätskan.

Kryddning av kött och grönsaker.
• Krydda köttet med salt.
• På hög värme, i en hög tjockbottnad stekpanna, fräs köttbitarna i olja ca 4 minuter på vardera sida. med en splitsad slev, för över köttet till ett fat,vänd dem sedan i majsmjöl.
• Sänk värmen till medium, tillsätt grönsakerna och örterna och sautera i 5 minuter tills de fått färg.

Cooking in the pressure cooker • Placera alla ingredienser inckluderat vinet i en ugnsfast form med höga kanter. Toppa med köttet.
• Täck med lock i ugnen på 175 grader.
Tips!
Vill du så kan du addera stekt bacon, små champinjoner och lite rökt sidfläsk.
Servera kokt potatis och pressgurka till det samt en frasig bit bröd.

Kommentarer

Populära inlägg