Raymond Blanc's boeuf bourguignon

Portioner: 4-6

Tid för marinering: 12 timmar
Koktid: 35 min
Förberedelse: 20 min

Ingredinser

Marinad

• 900g oxkind, haka, skuren i 4 cm stora bitar.
• 750ml fylligt rött vin, som. Shiraz eller Cabernet Sauvignon, reducerad till en tredjedel ca 500ml, låt svalna till rumstemperatur.
• 200ml vatten.
• 1 msk kalvfond.
• 2 mellanstora morötter, skurna i 2 cm tjocka skivor/mynt.
• 1 stjälkselleri,skuren i 1 cm tjocka skivor.
• 1 mellanstor gul lök, skalad, skuren i 8 klyftor.
• 9 vitlöksklyftor , skalad låt dem vara hela.
• ½ tsk krossad svartpeppar.
• 1 bouquet garni (några persiljestjälkar, 4 lagerblad, 6 kvistar timjan, ihopbundna)

Kryddning av kött och grönsaker.

• 4 nypor havssalt.
• 2 nypor nymald svartpeppar.
• 2 msk rapsolja.
• 3 msk majsmjöl.
Gör så här.

Marinaden.

I en större skål, blanda köttbitarna, vatten, morötter, selleri, lök, vitlök, pepparkorn och bouquet garni och häll den kylda rödvinet över blandningen.
Täck med plastfilm, vila i kylen i ca 12 timmar.
Placera ett durkslag över en större skål, sila av marinaden, spar vätskan.
Låt den stå och droppa av i minst 1 timme.
Separera köttet, grönsaker och örter och torka torrt med hushållspapper.
Krydda köttet med salt.
På hög värme, i en hög tjockbottnad stekpanna, fräs köttbitarna i olja ca 4 minuter på vardera sida.
För över köttet till ett fat,vänd dem sedan i majsmjöl.
Sänk värmen till medium, tillsätt grönsakerna och örterna och sautera i 5 minuter tills de fått färg.
Placera alla ingredienser inckluderat vinet i en ugnsfast form med höga kanter.
Täck med lock i ugnen på 175 grader.
Lagar du i slowcooker så följer du receptet och lägg allt i slowcookern som får gå på low temp i ca 12 timmar.

Tips!
Vill du så kan du addera stekt bacon, små champinjoner och lite rökt sidfläsk.
Servera kokt potatis och pressgurka till det samt ett frasigt bröd.

Kommentarer

Populära inlägg