Glutenfri banankaka med choklad
Saftig och jättegod mjuk kaka med smak av banan och choklad. Banankaka är perfekt att baka när du har övermogna bananer hemma. Den här banankakan håller sig saftig och god i flera dagar och är en favorit både till fika och efterrätt.
75 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2-3 mogna bananer
1/4 tsk vaniljpulver
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix
100 g mörk choklad
Smör och riven kokos till formen
Sätt på ugnen 175 grader.
Smöra formen och strö den med cocos.
Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Mosa bananerna och rör ner i smeten.
Blanda vaniljpulver, salt, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
Hacka chokladen grovt och rör ner även den.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
75 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2-3 mogna bananer
1/4 tsk vaniljpulver
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix
100 g mörk choklad
Smör och riven kokos till formen
Sätt på ugnen 175 grader.
Smöra formen och strö den med cocos.
Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Mosa bananerna och rör ner i smeten.
Blanda vaniljpulver, salt, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
Hacka chokladen grovt och rör ner även den.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar