Berjani

Detta recept fick jag av en vän som kommer från syrien.

4-6 portioner
1 hel kyckling
2 l vatten
1 bit kanel
10 kryddpepparkorn
1 gul lök
6 st kryddnejlikor
2 lagerblad
3 dl ris
6 dl fond från kycklingen
2 msk curry
1 msk 7 sorters kryddor
1 näve skållad mandel
1 gul lök
2 stora potatisar
2 stora morötter
2 dl gröna ärtor
salt
Koka upp den sköljda fågeln i en stor gryta, tillsätt kanel,kryddpeppar, 1 gul lök, kryddnejlikor och lagerblad. Koka detta under lock i ca 2 timmar eller tills köttet lossnar från benet.
Ta upp fågeln och lägg på ett fat och låt svalna. Sila av fonden och spara 6 dl till riset.
Koka upp riset med curry och 7 sorters kryddor samt två rejäla klickar smör.
Stek på svag värme den tärnade potatisen, skivade löken och den skållade mandeln ett par minuter.
Koka upp de tärnade morötterna i ca 10 minuter, salta, tillsätt gröna ärtor ock koka i ytterligare 3 minuter.
Rensa och dela kycklingen i fingertjocka bitar.
Blanda nu allt samman och rör om.
Servera detta med en krispig grönsallad.

Kommentarer

Populära inlägg