Toscaglaserad mazarintårta

12-15 bitar

Pajskal

2½ dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör

Fyllning

100 g sötmandel
3-4 bittermandlar
50 g smält smör
2 ägg
1 dl socker

Toscasmet

75 g smör
3/4 dl socker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
70 g flagad mandel

Lägg alla ingredienser till degen i en skål och arbeta snabbt ihop dem. Ställ degen kallt en stund.
Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter).
Skålla mandeln, skala och mal den. Vispa äggen poröst med sockret och blanda ner mandeln och smöret.
Häll smeten i formen och ställ kakan på galler på första falsen nerifrån i ugnen.
Grädda kakan i 175 graders värme ca 3o minuter.
Koka under tiden toscasmeten. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm till kokpunkt men inte mer.
Bred den varma smeten över kakan när den har ca 5 minuter kvar att grädda. Sätt då kakan högt upp i ugnen och helst på bara övervärme. Kakan är färdig när ytan är knäckig och fått lite färg.
Låt den kallna i formen.

Kommentarer

Populära inlägg