Honungskaka
1½ dl honung
150 g smör
3 st ägg
1½ dl socker
1 tsk mald ingefära
½ krm salt
½ krm kryddnejlikor mald
1 tsk kanel
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här.
Blanda smöret poröst och vitt, värm honungen flytande. Blanda honungen med sockret och rör om. Ha i äggen ett i sänder, rör om kraftigt.Tillsätt kryddorna och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form (rund). Klipp ut ett smörpapper och placera ovanpå kaksmeten. Grädda kakan i 60 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Tips.
Låt gärna kakan stå och vila ca 2 dygn innan du äter den.
150 g smör
3 st ägg
1½ dl socker
1 tsk mald ingefära
½ krm salt
½ krm kryddnejlikor mald
1 tsk kanel
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här.
Blanda smöret poröst och vitt, värm honungen flytande. Blanda honungen med sockret och rör om. Ha i äggen ett i sänder, rör om kraftigt.Tillsätt kryddorna och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form (rund). Klipp ut ett smörpapper och placera ovanpå kaksmeten. Grädda kakan i 60 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Tips.
Låt gärna kakan stå och vila ca 2 dygn innan du äter den.
Kommentarer
Skicka en kommentar