Spenatsoppa

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

500g spenat (hackad, fryst)
1 gul lök
2 vitlöks klyftor
2 msk vetemjöl
2 grönsaksbuljongtärningar
salt, peppar
1 l vatten
3 dl matlagningsgrädde
4-6 ägg

Gör så här

Koka äggen (hård kokta)

Hacka och fräs lök och vitlök i smör tills löken är genomskinlig blanda ner den tinade spenaten och låt fräsa i ca 5-10 min. Blanda ner vetemjöl och rör om. Rör ner vatten och buljongtäning(ar). Koka upp, låt puttra i ca 10 min.

Blanda i matlagningsgrädden. Salta och peppra efter smak. Servera med kokta ägghalvor och ett gott bröd!
Tips pressa lite citron över soppan, så får du en syrlig upplevelse samt att citronen tar upp järnet i spenaten.

Kommentarer

Populära inlägg